ca1 Josep María Martí Duran
| Catal | Espaol | English | Franais | Deutsch |

JOSEP MARIA MARTí DURAN (Vilafranca del Penedès, 1981)


Nascut a Vilafranca del Penedès el 1981, va finalitzar el Grau Superior de Guitarra Clàssica al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Jordi Codina.
Tot seguit, va cursar el grau superior d"Instruments de Corda Polsada del Renaixement i del Barroc a l"Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) en l"especialitat de solista i música de cambra, sota el mestratge de Xavier Daz-Latorre, i Laura Mónica Pustilnik en baix continu, obtenint les màximes qualificacions.
Paral·lelament, es va especialitzar en les tècniques del baix continu i l"òpera barroca a 'La nuova Fabbrica dell'Opera Barroca' a Novara (Itàlia) sota la direcció del clavecinista i director Massimiliano Toni i Dedda Cristina Colonna.
Actualment està cursant un Master in Music Performance, amb el llaütista Eduardo Egüez a la Zürcher Hochschule der Künste de Zurich.
La seva activitat com a continuista es desenvolupa principalment en els grups "Café Zimmermann" dirigit per Pablo Valetti; "Le Concert des Nations" dir. Jordi Savall; "Academia Montis Regalis" dir. Alessandro di Marchi; "Les Sacqueboutiers de Toulouse" dir. Jean-Pierre Canihac; "La Terza Prattica" dir. Massimiliano Toni; "Los Ministriles de Marsias"; "Orquestra Barroca Catalana"; "Orquestra 1750"; "Vespres d'Arnad" dir Daniel Espasa; "Los Msicos de su alteza" dir. Luis Antonio Gonzlez, amb els quals ha realitzat nombrosos concerts a Espanya i Europa, i en nombrosos festivals de prestigi, com ara Innsbrucker Festwochen der Alten Musik, Festival D'aix- en-Provence, Tage Alter Musik de Herne i Festival D'Ambronay, entre d'altres .
Ha gravat diverses vegades per France Music, Radio France, RNE, Catalunya Radio, SONYint i el segell Alpha.

s membre fundador de "Ensemble Meridien", seleccionat com a grup resident del Festival d'Ambronay 2011 i guanyador del Fringe Public Price al festival d'Utrecht 2011. Amb l'ensemble "Der musikalische Garten" ha obtingut recentment el segon premi i el premi especial del pblic a la International Van Wassenaer Competition d'Amsterdam.